Pabambėjimai nuo sofos: tik spėjau išsitart, kad dar neskaičiau stimpanko žanro knygos...

...
Tikrai, tik įraše apie traukinių ir garo (steampunk) mylėtojus taip parašiau, ir voilà, tarsi pagal užsakymą, nors iš tiesų tai visai neplanuotai, po keleto savaičių A.Tapino "Vilko valanda" jau gulėjo ant mano stalo. Buvo visai įdomu susidurti su knyginiu stimpanko žanru. Ir dar lietuvišku! Po vienos knygos dar negaliu pasakyti, kiek apskritai šis fantastinės literatūros žanras man patinka, bet "Vilko valanda" paliko gerą įspūdį.

(Foto koliažui paimtos iš Vilkovalanda.lt, Goodreads.com, Humanitas.lt)

Jau buvau įspėta, kad pradėjus skaityti gali būti sunku įsibėgėti, bei patikinta, kad visgi verta knygos nenumesti į šalį. Ir iš tiesų, po pirmų puslapių gerokai suabejojau, kad man ši knyga patiks ir kad verta jai skirti laiko. Tačiau po truputį vis labiau įsijaučiau, o trijų valandų kelionės iš Briuselio metu knygą tiesiog suvalgiau; ir nors buvau itin pavargusi, tačiau šiltame traukinyje nenorėjau nei miegoti, nei jaučiau alkį - tik skaičiau, skaičiau, skaičiau. Ai, bet aš apskritai mėgstu visokias pasakas.

"Laisvojo Vilniaus Universiteto Dominijos alchemijos katedros vedėjas Jonas Basanavičius - spalvinga ir gerai žinoma figūra Vilniuje ir kituose Europos miestuose. Jo mokslininkų komandai priskiriama daugiausiai nuopelnų atrandant ir stabilizuojant prometilį, tą stebuklingą varomąją dirižablių jėgą. Turėjęs ne vieną viliojantį pasiūlymą dirbti kitiems Aljanso miestams, Britų imperijai ar net otomanų sultonui, Basanavičius liko ištikimas mylimam miestui, tačiau mėgsta keliauti ir dažnai matomas Londone, Berlyne ar Prahoje."

"Varijotas jis, o ne mokslininkas. Argi prideda išsimokslinusiam žmogui lakstyti virš stogų su tuo drandalietu ir gąsdinti padorius žmones. Taryba turėtų kažko imtis, kiek mes galime kentėti."
 (ištraukos tekstas pasiskolintas iš Vilkovalanda.lt)

Ir nors po "Valandos valandos" perskaitymo praėjo gerokai laiko, aš ją vis dar maloniai pamenu. ir net pagalvoju, kad visai norėčiau ją turėti namuose (prieš tai buvau pasiskolinusi), kad galėčiau karts nuo karto paskaitinėti. Hmmm... Tai kam nereikia knygos? :)

Susidomėjusiems galiu parekomenduoti apsilankyti autoriaus tinklaraštyje arba labai įdomiame puslapyje, skirtame būtent "Vilko valandai". Norintiems kritinių ar giriamųjų įžvalgų apie knygą, jų galima pasiieškoti pas Unę arba pas Oriksę, arba dar čia visa jų krūva guli.
...

Komentarai

  1. "Vilko valanda" irgi jau atslinko ant mano naktinio stalelio :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mane irgi kaip tik laukia savo eiles skaitykleje, nekantrauju pradet ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gavau dovanų jau praeitą pavasarį, bet vis neatėjo iki jos eilė. Bet ji jau irgi guli ant naktinio stalelio. Įtariu, jau tuoj griebsiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. A6 irgi gavau šią knygą dovanų kalėdoms, o dabar va sužinojau, kad čia "steampunk" stilius :-) Jau būsiu kitaip nusiteikus jos skaitymui :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. :) Skaitykit, skaitykit :)
    Ant mano stalo dabar savo eilės laukia K.Sabaliauskaitės "Danielius Dalba ir kitos istorijos", nes visi labai jau giria, o el.skaityklėje vis paskaitinėju Frank W Abagnale "Catch me if you can", kuria remiantis ir buvo pastatytas filmas "Catch me if you can". Skaitau pastarąją knygą ir vis niekaip negaliu patikėti, kad čia tikrai taip buvo, o ne tik filmo fantazija.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)