Pabambėjimai nuo sofos: wakeboarding'as – kas tai?

...

Nežinau, gal jūs ir žinojote, su kuo šis daiktas valgomas, bet aš tai tikrai ne. Žinau snowboard'ą (snieglentę), žinau ir skateboard'ą (riedlentę), bet wakeboard'as??? Todėl radę lankstinuką, kad Wasserbillig mieste (prie pat sienos su Vokietija) prie Mozelio upės vyks wakeboard'ininkų varžybos, nusprendėme nepatingėti ir nukeliauti pasmalsauti. Juo labiau, kad ir apylinkės ten gražios.


Oras, tiesa, tą dieną nežadėjo nieko gero – jei ištisai ir nelis, bet saulės ir šilumos taip pat nevertėjo tikėtis. Visgi mes surizikavome ir per daug (oru) nenusivylėme – gavome ne tik lietaus, bet ir saulės. O tai jau visai neblogai.


Bet varžybose žiūrovų nebuvo daug – gal jie išsigando oro prognozių, gal tiesiog nebuvo įdomu. O gal tiesiog patingėjo, kaip kad nutinka savaitgaliais.


Na, o wakeboard'as gražia lietuvių kalba būtų nežinia kaip – gal vandenlentė (???). Atidžiau pažiūrėjus, kaip ta lenta atrodo, tai ją galima būtų ir "batuota vandenlente" pavadinti. :)


Bežiūrint varžybas pamatėm, kad wakeboarding'as yra toks truputėlį ekstremalus vandens sportas, kurį aibūdinčiau pasiremdama extreme-sports.lt forumo diskusijoje išsakyta mintimi, kad wakeboardinant "šokinėjama per bangas, sklindančias nuo tempiančio katerio, pasinaudojant jomis kaip tramplinu".



Ir kaip užmatėm, tai šį vandens sportą praktikuoja toli gražu ne tik vaikinai, bet ir merginos. Aišku, pastarųjų gerokai mažiau.


Ir ką... Vieniems pavykdavo geriau, kitiems – blogiau pasirodyti, bet beveik visi vienu ar kitu savo pasirodymo varžybose momentu turėjo "laimę" atlikdami triuką suklysti ir išsimaudyti vandeny. O aš kažkaip su kiekvienu vis tikėdavausi, na, o gal šitas arba šita ims ir išsilaikys viso savo pasirodymo metu ant kojų. Bet tai pavyko tik kokiems porai sportininkų.


Ir dar įmetu YouTube rastą video, kad įsivaizduotume, kaip wakeboardina profesionalai.

Tai tiek. Tiesa, mūsų smalsumas liko patenkintas. Bet šio sporto praktikuoti neplanuojame. :)
...

Komentarai

  1. Sia pramoga maniskiai irgi labai megsta ir lekia laisvai progai pasitaikius.. o as ti deja plaukti nemoku tai susilaikau :))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Matai, net nebūčiau įtarusi, kad taviškiai šios pramogos gerbėjai. Na tai, Vita, tegul tave patreniruoja truputį plaukime, o tada jau ir vandenlentė nebus baisi. :)
      Nors aš tave suprantu, pati tikrai nesu vandens sportų gerbėja-praktikuotoja. Jų gerbėja esu tik nuo kranto. :)

      Panaikinti
    2. Oj neeee Neringa as jau tikriausiai niekad neismoksiu plaukti :)) net baseine jei nebejauciu dugno iskart i krante skuodziu :DDD o seip maniskiai pernai ant kaitu buvo pasinese, o siemet ant sios pramogos :)) man uztenka kai su kateriu po marias paplukdo ir tai sedziu visa isitempus ir simta kart klausiu ar lemene tikrai nelaimes atveju sialikys :DDD

      Panaikinti
    3. Žinok, pradžioj ir man taip buvo, bet Vilmanto "patreniruota" per kelis metus jau dabar plaukiu, kur ir nesiekiu dugno, o tada jis man griežtai liepia sukt atgal link kranto. :)
      Taigi, ir tau dar ne viskas prarasta. ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)