Nuo sofos pro langą: Beatrix! Beatrix!

...

Asterix! Obelix!

Nežinau, kodėl išgirdus skanduotę "Beatriks!" man iš karto į galvą atėjo Asteriks ir Obeliks. Ne, bet tai aišku, kad tikrai ne dėl jų semantinės prasmės ir ne dėl jų išorinio panašumo. Greičiausiai dėl mano ausiai malonaus "ks" skambesio...


O buvo taip... Vakar prieš prisėsdama ant sofutės pažiūrėjusi pro langą supratau, kad panosėje esančiame Circle Cité vyksta kažkas keisto: įėjimas apstatytas tvorelėmis, patiestas raudonas kilimas, vazoninių gėlyčių pristatyta, visur aplink zuja policininkai bei kostiumuotos personos. Ir žiūrovų, atsirėmusių į tvorelę, skaičius vis auga. Tai ir aš ant palangės įsirengiau stebėjimo postą. Maža kas. Dar pražiopsosiu ką nors svarbaus ir didingo...


Kad nebūtų nuobodu lūkuriuoti, pasidariau kavos, pasitikrinau internete, lyg ir jokio ypatingo renginio Circle Cité nenumatyta. Hmmm? Ir kodėl dalis žiūrovų - tarp jų nemažai vaikų - dėvi oranžines kepuraites ir kitus aksesuarus. Ne, rimtai, tai kas čia vyksta? Ir tada lyg pro miglą prisiminiau laikraštyje skaitytą straipsniuką, kad Olandijos karalienė Beatričė lankosi Liuksemburge su trijų dienų oficialiu vizitu. Na va, dabar viskas aišku su ta skanduote "Beatriks!".


Taigi, man belaukiant, begurkšnojant kavą ir bemintijant apie įvykio svarbą, atvažiavo didysis limuzinas bei keletas mažesnių, greitai greitutėliai iš jų išlipo mėlynojo kraujo atstovai ir visi sugužėjo į vidų. 3 minučių reikalas, dievaži. Vos spėjau sužiūrėt, o juk dar reikėjo ir užfiksuot "ant greičio" šį įvykį. Nors vaizdas pro mano langą į aikštę nuostabiai panoraminis, tačiau medžių šakos gadino visą reikalą (o žaisti su manualiniu fotoaparato fokusavimu nebuvo laiko), tad, deja, medžių šakos išėjo ryškesnės nei jų didenybės.

Bet, jei smalsu ir kažkiek išeina įžiūrėti pasididinus foto, tai dama šviesiu kostiumėliu ir šalia jos esantis tamsiu kostiumu vilkintis ponas yra Liuksemburgo hercogienė Marija Teresė su hercogu Henriu, o dama su šviesia kepure ir violetiniu puspalčiu - tai jau toji karalienė Beatričė. Betgi ne jų ryškumas esmė, svarbiausia - pats įvykis, nes galiu sakyti, kad Olandijos karalienė vaikščiojo beveik po mano kiemą. :)


...  Ir šiaip pas mus pavasaris  ...
...

Komentarai

  1. Po tavo langais tokie įvykiai klostosi, o tu net nežinojai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mėlynas kraujas šakų priedangoje :) Gerai, kad pavasaris dar tik žengia pirmuosius žingsnius, o tai būtų medžiai jau sulapoję - nebūtų mums reportažo apie karalienes :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lengva paparacint, kai taip netyčiom pro langą pažiūri. :) Lengvai būčiau galėjusi tokį įvykį ir pražiopsot. Šiandien vėl tas pats limuzinas stovėjo, bet neturėjau laiko paparacint - lėkiau skvošo žaist. :)
    Taip, taip, jei medžiai būtų su lapais, tai nežinia, kaip ten su tuo reportažu būtų buvę. Didelė tikimybė, kad būčiau netyčiom patingėjusi žemyn nusileisti. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)