Pabambėjimai nuo sofos: kai norisi pasivažinėti traukiniais...

...
Ne tik maži vaikai žavisi pravažiuojančiais traukiniais ir jaučia didžiulį norą jais važinėti. Traukinius mėgsta ir suaugusieji. Kai kurie jų netgi neišauga iš tos vaikystės "aistros" ir net būdami dideli "dėdės" kolekcionuoja žaislinius, bėgiais riedančius, traukinukus. Ai, ką ten, turbūt net ir aš neatsisakyčiau su tokiu pažaisti. Bet aš ne apie tai.

Paskaičiusi Liuksemburgo paveldo dienų programą sužinojau, kad tomis dienomis turėjo kursuoti seni - 1956 bei 1958 metų traukiniai. Ir net kokių 1948 m. garinis. Štai toks, kaip fotografijoje apačioje (ačiū, Ievai, kad pasidalino jo foto). O aš, kaip tyčia, tuo metu turėjau išvykti. Negali gi žmogus vienu metu būti dvejose vietose. O gaila. :)


Tačiau didžiuliam savo džiaugsmui sužinojau, kad dar ir kitą savaitgalį vienas šių traukinių važinės. Ne garinis, bet tiek jau to... Tai mes su Vilmantu pasistengėme nepraleisti progos pasivažinėti štai šiuo traukiniu iki Klervo (Clervaux) miestelio Liuksemburgo šiaurėje.


O smagiausia tai, kad išlipę iš traukinio pamatėme prie stoties stovinį atnaujintą 1959 m. Liuksemburge važinėjusį autobusą "Mercedes-Benz 0317", kuris  mus nugabeno tiesiai į Klervo miestelio centrą.


Jei kada ten (t.y. Klervo) būsite, nepraleiskite progos aplankyti beveik "antropologinės" į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktos fotografijų parodos "Family of Man" (tiesa, šiuo metu ji uždaryta remontui; angliškai apie šią parodą galima rasti čia). 
O jei ką domina visokie kariniai dalykėliai, tai gretimai šios parodos yra įrengtas mažutis karinis muziejus, kurio patalpos grūste prigrūstos (tiesiogine to žodžio prasme) visokių "liekanų" iš II Pasaulinio karo (vokiečių, liuksemburgiečių, amerikiečių ginklų, uniformų, dokumentų, karių buities rakandų ir pan.). 
Ir, o siaube, vos nepamiršau, Klervo esama ir žaislų muziejaus.
Žodžiu, kiekvienam pagal skonį. :)

Komentarai

  1. Jega!!!As irgi vis svajoju siauruku pavazinet :D Reik kada ir vaikus traukiniu kur nors 'nugabenti':)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, patikėk, pririnktum didelį būrį norinčių turėti kolekciją ir mažų ir didelių traukinių ir tokių, kurie karts nuo karto norėtų apsigyventi netoli traukinio bėgių... aš prie tokių...
    Buvo smagu pasidairyti, ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nenustygsti vietoj :) Džiugu!! :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)