Pasakojimai nuo sofos: užburianti upės kilpa (Saarschleife)

...

Visiems aplink, kurie klausėsi ir nesiklausė, išzyziau ausis apie taip, koks nuostabus yra ties medžių viršūnėmis einantis takas netoli Metlacho (važiuojant link Mettlach reikia dairytis nuorodų į Orscholz miestelyje esantį Cloef-Atrium), nuo kurio atsiveria nuostabiai gražus vaizdas į Saro upės kilpą (Saarschleife) bei Saro-Hunsriuko gamtos parką (Naturpark Saar-Hunsrück).


Tiesa, aš pati dar nebuvau ten buvusi. :) 
Tačiau geram pardavėjui tokia smulkmena tikrai netrukdo. Kurie manimi patikėjo ir nuvažiavo, manau, nenusivylė. Galiausiai nuvažiavome ir mes su kompanija.


Kažkaip prieš važiuodama neatkreipiau dėmesio, kad šis 1,2 km ilgio takas (Baumwipfelpfad Saarschleife) lankytojams atsidarė tik prieš keletą mėnesių - 2016 m liepos pabaigoje; dabar man aišku, kodėl viskas taip šviežiai ir naujai atrodė.


Einant 23 metrų aukštyje palei medžius atsiveria reta galimybė pamatyti, kaip atrodo jų viršūnės. Tiesa, kylant aukštyn darėsi vis vėjuočiau, medinė-metalinė struktūra kartas nuo karto lengvai pasiūbuodavo, taip suteikdama šiam pasivaikščiojimui daugiau... emocijų.


Bijantiems aukščio šio tako galbūt ir nerekomenduočiau, bet visiems kitiems - tikrai nebloga pramoga. Net ir vaikams, kadangi beeinant taku iki apžiūros punkto yra įrengta visokių žaidybinių elementų.


Pasiekus 42 metrų aukštyje esančią apžiūros aikštelę (cloef) atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas ne tik į upę, bet ir į rudeniškomis spalvomis nusidažiusį mišką bei kalvas, ir į jų supamus miestelius. 


Tiesa, kad visa šitai pamatytum, tikrai nebūtina pirkti bilietą ir lipti ant atriumo viršaus, viskas labai gerai matosi ir būnant kiek žemėliau. Galima patogiai įsitaisyti ant suoliuko ir mėgautis panorama - vėjo mažiau, patogumo daugiau.


Tačiau paėjėti taku netoli medžių viršūnių paprasčiausiai smagu.
Ir aš tai mielai pakartočiau. ;)
...

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)