P.S. Vasaros maudynės bliuzo ir džiazo garsuose

...

Muzikos mėgėjai tikrai nenusiviltų apsilankę Liuksemburge liepos antroje pusėje, kad vyksta jau kasmetiniu tapęs „Bliuzo ir džiazo ralis“ (Blues’n Jazz Rallye), skirtas tokios (blues rock, rockabilly, Chicago blues, funk, boogie-woogie, reggae blues, dixieland, New Orleans, mainstream, fusion, new generation, électro & vocal jazz) muzikos populiarinimui.


Pirmasis toks buvo Liuksemburgo turizmo biuro suorganizuotas dar 1995 metais,
tad šiųmetinis buvo jau 18-as!


Mes šio renginuko stengiamės nepraleisti ir kasmet apsilankyti, kaip, beje, ir daugelis kitų Liuksemburgo gyventojų bei svečių, kas akivaizdžiai matosi nuotraukose.


O tai, kad renginio dieną ir vakarą buvo labai šiltas oras (kaip kontrastą prisimenant pernykštį šaltį ir striukes tuo pat metu, brrr...) irgi nemenkai prisidėjo prie išaugusio lankomumo.


Dieną su kompanija pamirkę atvirame baseine, vakare išsiruošėme pasižvalgyti kas gero prie tų dvylikos scenų vyksta. O pažiūrėti ir paklausyti tikrai buvo ko – kol apeini visas minėtas scenas, išmėtytas po visą Griundą (Grund) ir Klauzeną (Clausen), jau ir pavargti spėji.


Tada, hmmm, ir gaivinamųjų gėrimų prireikia.


O jeigu dar priskaičiuoti Griundo ir Klauzeno (Clausen) baruose, restoranuose ir klubuose vykstančius koncertus... Ir dar „mobilias“ (t.y. einančias ir grojančias) grupes... Žinoma, kad visko nepamatysi ir neapeisi, bet šį tą atrasti ir taip galima.


Vieni muzikantai mus priversdavo stabtelėti ilgėliau, o išgirdę kitus, tenka prisipažinti, traukdavome tolyn neatsigręždami.


Porą įdomesnių koncertų pražiopsojome, nes vienas – „Jon Primer & Real Deal“ - spėjo pasibaigti dar mums bebūnant namuose, o kitas – „Sean Carney & Joey Gilmore Band“ – kol iki tos scenos atėjome. Bet, ach, vienu užpakaliu visų kėdžių neužsėsi, vienom ausim visko neišklausysi. Na, kitais metais gal... ;)

...

Komentarai

  1. Nu kaip super, labai mėgstu tokius renginius! Ir dar vasarą, kai šilta... Mmm :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi mėgstu. Tik bėda, kad arba šilumos, arba renginių pritrūksta. :) O šiuo atveju buvo labai malonus derinukas.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)