Pabambėjimai nuo sofos: kartais nutinka toks idealus savaitgalis,

...
kuomet atrodo, kad viskas vyksta taip ir kaip turėtų, t.y. idealiai. 
Gaila tik, kad retai taip būna... ;)


Žvalus atsibudimas nebūdingai anksti, bet užtat suteikiantis galimybę mėgautis ilgu tingiu rytu bei lėtais pusryčiais. Saulė iš pat ryto bei vis labiau šylantis oras, vidurdienį pasiekiantis net iki +25. Neskubus apsilankymas bibliotekoje (dirbančioje tik iki 12-os valandos) ir dviejų filmų grobis.

O kad jau nemokamo lankymosi muziejuose savaitgalis, tai vizitas į gretimoje gatvėje įsikūrusį Casino Luxembourg. Šiame muziejuje visai rekomenduotina L.A. Raeven paroda "Idealūs individai" (Ideal individuals) video instaliacijų ir foto pavidalu.


L.A. Raeven yra dvynių seserų iš Olandijos - Liesbeth ir Angelique - tandemas. L.A. Raeven  žaidžia su idealaus individo samprata daugiausiai per jos fizinę išraišką, bet, aišku, neišvengiamai įtraukiami ir kiti aspektai: psichologija, asmenybė, identitetas, grožio kriterijai, fobijos, normos etc. Ką čia tuo norėjau pasakyti? Ai, kad šioje parodoje taip lengvai paviršiumi nepraslysi, vis tiek privers susimąstyti ir pamąstyti.

Po muziejaus neabejotinai buvo būtinas visiškas atsipalaidavimas saulėje, gurkšnojant šaltą baltą vyną bei varinėjant kalbas apie gyvenimą. Po vyno kažkodėl atsirado alkio jausmas, kurio nenumalšino net kroasanas, tad teko sukti namo sumuštinių su lašiša ir raugintais agurkėliais.


Lengvai užkandusius, todėl neaptingusius, kelias nuveda į Šiuolaikinio meno muziejų Mudam'ą. Čia įdomiausia dalis buvo Maurizio Galante ir Tal Lancman ekspozicija. Pavyzdžiui, spygliuotas fotelis bei tiulinis tigras (tik jo uodega kokia tai per skysta...). Jų darbai, dažnai pažymėti INTERWARE  vardu, atstovauja "naujos kartos dizainui, kuriame susilieja praeitis, dabartis bei ateitis, unikalumas ir standartaiškumas, elemantarumas ir rafinuotumas" ir pan.

Efektingieji Maurizio Galante ir Tal Lancman kaktusiniai pufikai; atrodo, užtenka tik pažiūrėti ir beveik jauti, kaip duria užpakalin kaktuso dygliai. Prisėsti???!!! Gal jau tiek to...


Dinozauriniai pufikai irgi savitai žavingi. Jei pažiūrėsi iš priekio, tai sunkiai atsispirsi jų žavingoms šypsenoms.


Dar muziejuje pataikėme į šilkografijos seminarą, pritaikytą asmenims nuo 5  iki 95 metų, tai gavome galimybę užsivilkus Bikini žiūrstus pabraukyti dažus ir pasidaryti mėlynų žvaigždučių. :)


Dieną baigėsi lėtu prasiėjimu po miestą. Žemyn nuo kalno į griovį, tada - į viršų ir mes jau namie. Mažas tas Liuksemburgas...


Na, o saulėtas ir šiltas sekmadienis praėjo vaikštinėjant po parkus, tikrinant kas jau žydi (netvarka, magnolijos dar beveik neprasiskleidusios) ir gulinėjant su knygomis ant žolės.


Absoliutus chillout'inis kaifas.

...

Komentarai

  1. nu kaip faina, kad pas jus taip silta ir tiek daug geliu/medizu jau zydi :) tikrai idealus savaitgalis :) o tokiu pufu su kaktuso imitacija tai nerealiai noreciau :DD itariu sveciai net nedrystu prisest ant tokiu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. dievulėliau tu mano, kada ant Lietuvos bus šilumos... žiūriu ir pavydžiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai ideliai idealu :) Taip pakvipo pavasariu... Lietuvoje dabar apsiniaukęs dangus į mane žiūri :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikiai jūsų padūsavimus suprantu ir atjaučiu, nes nuo vakar sėdžiu "ant" Lietuvos ir jaučiuos tarsi Šiaurės ašigalyje. Prieš atvykstant, pažiūrėjus į oro prognozes, teko nusikelt nuo antresolių pirštines, šalikus ir ilgus batus, uch...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Che che, ir pas mus visai šilta :) Kaip tik savaitgalį ir prabindzinėjom po pievutes, piknikėlius, kiniškus paviljonus ir net buvom priejūros nusibeldę.... mmm gerai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rene website: http://www.kwak.lt/ :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Patiko! Ir laukiu rytojaus kokia ten mums uzduoti paruosus! ;-)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)