Pasakojimai nuo sofos: gražių atomobilių rojus (Frankfurtas)

...

Pradėsiu nuo to, kad mes automobilio neturim (nors teises, tai senų seniausiai esame gavę), automobiliais nesidomim, naujienų nesekam, vairuoti nemėgstam. Po pirmojo sakinio, šioks toks vaizdas galvoje turėjo susidaryti. Todėl nežinau, nesuvokiu ir negaliu paaiškinti, koks žaibas trinktelėjo į mūsų galvas, kad sugalvojome  nuvažiuoti į Frankfurte vyksusią automobilių mugę. Matyt, mūsų pasąmonėje glūdintys kažkokie nepatenkinti troškimai  pasiuntė mums signalą. :)


Na ką, daug apie mugę nepasakosiu, bet jeigu trumpai, tai mugė vyksta didžiuliame pastatų komplekse (ten pat, kur ir garsioji knygų mugė) ir, savaime aišku, parodos metu joje apsilanko galybė žmonių. Kai kurios automobilių kompanijos užsiėmusios atskirą paviljonų erdvę, kai kurios dalijasi su kitomis, bet pamatyti tikrai yra ką.


Netgi mes, "didieji automobilių fanai", mugėje praslankiojome visą dieną, kas būtų maždaug nuo 12-os iki 19-os valandos. Iš pradžių dar mašiniukes atidžiai apžiūrinėdavom, lyg ir įsimindavome patikusias, bet kuo toliau, tuo labiau viskas liejosi į besisukančią spalvotų mašinų maišalynę. Pasistumdymas alkūnėmis su kitais apžiūrinėtojais irgi buvo įtrauktas į "programą".


Man labiausiai patiko Weismann kompanijos automobiliai (iki tol net nežinojau, kad tokių būna), nes jie tokie žavingai užapvalinti, gražių spalvų bei turintys retro prieskonį. Ir ženkliukas - driežas - visai fainas.


Tuo tarpo Vilmanto simpatijas užkariavo Kontinental'iai:


Na ir, aišku, labiausiai akis traukė visokie ten hibridai, prototipai ir pan., kaip kad pvz.,tokie su "sparniukais"


arba štai tokie "kiauliasnukučiai" :


Mėgstantys disko stiliaus ar permatomus automobilius, arba varomus elektra irgi neturėjo likti nusivylę:


Dar prieš važiuodama į mugę kažkaip įsivaizdavau, kad prie kiekvienos kompanijos stendo puikuosis lieknosios manekenės ar manekenai, bet, deja, akių paganyti nelabai buvo kur. 


Gal tos manekenės beigi manekenai būna tik kokių VIP'inių svečių, klientų ar spaudos atstovų dieną, tačiau tuo metu, kai plūdo masės, prie automobilių stoviniuojančias dailias manekenes (-us) buvo galima suskaičiuot ant pirštų. O dominavo tai visokios "pseudomanekenės" - konsultantės.


Pavargus nuo automobilių ir vaikščiojimo, lauke buvo galima susirasti gėrimų ir užkandžių kioskelį ir taip numaldyti savo poreikius.


Aš kuo labiau link vakaro, tuo vis lėčiau šliaužiau pro automobilius ir tuo mažiau jie man buvo įdomūs. Išėjusi iš parodos jaučiausi tarsi mano kojos pavirto medinėmis ir jau nebesinorėjo nieko - nei vakarinio Frankfurto apžiūrinėti, nei prie upės eiti.


Visgi pagalvojome, kad vakarą užbaigti visai tiktų kine - ir kojos pailsės, ir  akys pasiganys. Deja, dėl kino laukė didžiulis nusivylimas, nes paaiškėjo, kad mūsų susirastame kino teatre visi filmai yra dubliuoti vokiečių kalba. Vajėėė... Tai ką, tada jau teko eit į barą. :)
...

Komentarai

  1. jerguteliau.... matai, kaip buna, kas gali- neivertina, kas negali- su pavydu baltu varvina seile... As is tos parodos buciau ant sparnu ir su dainuojancia sirdim isejus- jei buciau isejus:)))) Man nereikia nei prabangios sukneles, nei blakstienas ilginancio tuso- jei gauciau vietoj to lietais diskais ir ryskiom spalvom papimpinta masina :)))
    dekui uz vaizda.. eisiu toliau svajot :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabios masinytes! visas foto kol isziurinejau.. grazu... nors nelabai ka as ismanau apie masinas ir ju vidu po dangciu, bet isvaizda mane zavi! visad gatvej nuzvegiu pavymui kokia grazia, nauja masinyte, td aciu uz sviezius vaizdus ;) net SB parodziau, tai issidides foto viska apziurinejo ir aptarinejo... zodziu seile nutyso kaip reikiant :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. dievinu automobilius, pasiseilėjau čia po Jūsų foto ir tiek :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. jooo...cia MB butu rojus...reikes jam nusiusti si linka ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)