P.S. santuoka Liuksemburgo Rotušėje, arba paslaptys viešai

...
Kaip žinia, Liuksemburge Place de Guillome (Gijomo aikštėje) yra įsikūrusi miesto rotušė-savivaldybė (Hôtel de Ville), kurioje be įprastinių buitinių dalykų, kaip kad specialių šiukšlių maišo pasiėmimo ar gyvenamosios vietos pažymos gavimo, vyksta ir iškilmingesnės ceremonijos, kad ir santuokos įregistravimas.

Ir jei, pvz., kauniečiai savo smalsumą apie tai, kas tuokiasi galėjo patenkinti sekdami skelbimus "Kauno dienos dienraštyje", tai Liuksemburge tam yra skirta speciali vieša vieta - skelbimų lenta prie Rotušės-savivaldybės. Toje lentoje vienas ketvirtadalis vietos yra skirta būtent būsimųjų santuokų skelbimams.

Ir nebūtų čia nieko keisto ar nuostabaus, ar verto paminėjimo, jeigu ne šių skelbimų turinys...

O čia jau smulkiai pristatoma ne tik, kas tuokiasi, t.y. vardas pavardė, bet profesija, gimimo vieta, gyvenamoji vieta. Taip, žmogus ir sužinai, kad buhalterė Tatjana iš Ukrainos išteka už įmonės direktoriaus Paskalio iš Liuksemburgo arba štai pensininkė iš Liuksemburgo tuokiasi su kitu pensininku iš Liuksemburgo. Ir t.t.

Pamačius šiuos skelbimus man tapo smalsu, o kam reikalinga apie besituokiančiuosius viešai skelbti tiek duomenų? Kad netyčia suklydusi neateičiau pasveikinti ne tų? O geriau pagalvojus, tai tokie išsamūs skelbimai yra ne tik pramoga paskaitymui, bet bestovint prie lentos galima ir sociologinį tyrimą atlikti - kas su kuo tuokiasi ir pan. Dviguba nauda (bent jau sociologams). :))) Nauda besituokiantiems? Hmmm...

Komentarai

  1. Ha, as toki pati pasvarstyma neseniai turejau, nes vietiniam laikrasytje (tokiam a la '15 min') cia irgi kas savaite pristatomi jaunavedziai - kaip susipazino, ka veikia, kada tuoksis, kas gero vestuvese bus valgyt. Bet kadangi ten laikrastis, tai manau, kad tie jaunavedziai patys i ji siulosi, o va cia, prasau, kokia naudinga info. As, pvz., uzskaitau tokia iniciatyva - ateini sestadieni prie Rotuses pasicekavinti ir jautiesi kaip kad besituokiancius pazinotum lyg senus draugus. Batu dydzio neskelbia?

    AtsakytiPanaikinti
  2. oj cia tai smagi atrakcija pasiskaityti kas su kuo tuokiasi :D man patiktu paskaitineti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na taip, pasiskaityti apie kitus visai smagu. Ir beskaitant nejučia imi galvoti, kad galėtų jie parašyti ir daugiau - kokios metinės pajamos, kiek vaikų jau turi ar planuoja turėti ir pan. :) Va, paskaitai daugiau apie tuos žmones ir, tikrai, toks artimas jiems pasijunti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Matyt, ten taip įgyvendinams principas, kad apie santuoką skelbiama iš anksto ir viešai, kad kiti žmonės galėtų pamatyti, tarp jų ir kitos žmonos su vaikais, apie kuriuos būsimas sutuoktinis nutylėjo :) Panašiai kaip filmuose rodoma 'pasakykite dabar arba nutilkite amžiams'. Tokia iš seniau išlikusi tradicija, dabar sunku būtų poligamija užsiimti :) Taip ilgą laiką buvo mėginama užkirsti kelią neteisėtoms santuokoms...
    O dėl laikraščiuose skelbiamų vestuvių detalių, tai čia tiesiog porų bandymas pasidalinti savo laime :) JAV tai sena tradicija, laikraščiuose skelbiasi įtakingi, svarbūs ir įžymūs žmonės.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)