Bėgam, bėgam! Naktinis (oranžinis) Liuksemburgo maratonas

...

Dar kartą bandysiu nuimti voratinklius nuo savo sofos. Bet man jau tampa akivaizdu, kad mano ketinimai čia ką nors parašyti taip ir lieka tik ketinimais - mėnuo veja mėnesį, trumpesnės išvykos keičia ilgesnes, kasdienis gyvenimas vėlgi bėga sau, ir kažkaip vis pritrūksta laiko parašinėjimams į blogą. Laikas laiku, bet didžiausia problema turbūt mano galvoje; kai ji užimta kitais reikalais ir projektais, joje niekaip nesusikuria kelioninės istorijos.

Ką jau bekalbėti apie visokius mano kompiuterį užpuolusius virusus (dievaži, visada sakiau, man tai jau tikrai taip nenutiks). Žinoma, tuose virusuose galima įžvelgti ir gerų dalykų - išvadavo mane nuo rašymų apie keletą mūsų išvykų, nes "suvalgė" visas paskutinių trejų metų nuotraukas. Žinau, žinau, pati kalta, kad nepasidariau atsarginių kopijų vadovaudamasi patarle, ką gali padaryti rytoj, nedaryk šiandien. :)
...


Na, bet pagaliau prisiruošiau neilgam, bet jau tradiciniam kasmetiniam įrašui, apie Liuksemburgo maratoną. Juo labiau, kad mūsų namuose yra ne tik ištikimas šio maratono dalyvis, bet ir stebėtojas. Paskaičiavome medalius - ogi visi aštuoni. Tuo tarpu maratonas šiais - 2015 - metais šventė savo 10 metų jubiliejų. Vadinasi, ne tiek daug bėgimų ir praleidome iki kol negyvenome Liuksemburge.


Įdomu, kad kasmet Liuksemburgo maratonas tampa vis populiaresnis tarp bėgikų. Šįkart likus trims mėnesiams iki maratono dienos jau nebuvo vietų geidaujantiems prabėgti visą maratoną ar jo pusę. Dalyvių skaičius nuo 6 tūkstančių 2006 metais išaugo net iki vienuolikos tūkstančių 2015-ais.


Kaip ir kasmet, kol vienas mūsų bėgo, kitas ištikimai palaikė. Šiais metais man (o ir Vilmantui) labai pasisekė, nes turėjau (turėjo) visą palaikymo kompaniją. Bėda tik, kad vos spėjome mes paskui tą savo bėgiką - jis pusę maratono subėgiojo per 1 val. 33 min. - kol nueini į vieną vietą pažiūrėt, kol į kitą, jau, žiūrėk, metas ir į finišą skubėti. Taip kad ir palaikančiosios komandos sąskaitoje geri 7 kilometrai, jei ne daugiau.

...

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)