Pabambėjimai nuo sofos: saulė, skėčiai ir eurai

...

Vasaros Liuksemburgo centre tikrai nenuobodžios. Bet Phillipe II gatvės komersantai, remdamiesi šūkiu "Vasara ne tokia kaip visos gatvėje ne tokioje kaip visos" ("Un été pas comme les autres dans une rue pas comme les autres"), nusprendė dar labiau ją pagyvinti iškabindami 1200 spalvingų skėčių, kurie sūpuosis virš gatvės iki pat rugpjūčio vidurio. Kaipgi apie tai neparašysi, juo labiau, kad Phillipe II gatvė nuo spalvų iškart atgijo, o praeiviai bei turistai neatsispiria pagundai įsiamžinti skėčių fone.


Šios instaliacijos pavadinimas - "Įsileiskime saulę" ("Let the sunshine in"). Spalvingi skėčiai išties kelia nuotaiką ir skatina šypsotis, tik tiek, kad ir jie neprikviečia tos išsiilgtos saulės, nors tu ką. Va ir dabar šilta, bet apniukę. Deja, saulės šią vasarą Liuksemburge matėme palyginus nedaug. Man asmeniškai, tai net labai per mažai.

Kaip pripažino vienas šio puošimo iniciatorių, mintis papuošti gatvę skėčiais jam kilo pamačius analogiškai išpuoštos gatvės Portugalijoje nuotrauką (kaip tai atrodo Portugalijoje - žr. Bored Panda). Sakyčiau šaunu, kad sugebėjo šiuo sumanymu užkrėsti ir kitus bei įtikinti savivaldybę ir Liuksemburgo banką juos paremti.


Tačiau kas mane pritrenkė, tai šio projekto kaina. 500 metrų ilgio atkarpoje 3 dienas trukęs 1200 skėčių pakabinimas ir išlaikymas keletą mėnesių kainavo tik... 70 000 eurų. Kada sužinojau kainą, tų skėčių grožis gerokai priblėso. Žinoma, suprantu, čia juk Liuksemburgas, tad daugelio dalykų kainos šioje šalyje prasilenkia su sveiku protu. Tokia jau Liuksemburgo specifika. Ir taip, aš pasisakau už gražią aplinką, tačiau mano nuomone, tokią sumą buvo galima panaudoti gerokai prasmingiau.

...

Komentarai

  1. Atsakymai
    1. Jei žiūrėsim tik į vaizdą, tai taip, visai romantiška... :)
      Jei į piniginę pusę - tai romantikos nedaug :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)