P.S.: Apie neturistinę Madrido pusę ir benamius lietuvius

...
(visi paveiksliukai sužvejoti internete gūglo pagalba, išskyrus centrinį - tas nuosavas)
Kaip benamis lietuvis gyvena prie Madrido dangoraižių, galite pasiskaityti šiame lrytas.lt straipsnyje, kuris prasideda, sakyčiau, labai poetiškai:

"Egidijus į sieną atremia savo purviną ir šaltą, tarsi mirusio kūną, čiužinį. Ką tik persikraustė. Šis 38-erių lietuvis – naujasis, jau tryliktasis, finansinio rajono Azca gyventojas..."

"Visos jo dienos vienodos: nuo socialinės valgyklos iki socialinės valgyklos; vėliau vieši dušai už pusę euro penkiolikai minučių ir galiausiai šoninės prekybos centrų durys – pro jas išmetamas negaliojantis maistas ir jo produktai."

Man pasirodė toks "įdomus" ir netgi "įkvepiantis" minėto lietuvio papostringavimas ispanų žurnalistams, kad benamiu būti Madride geriau nei gyventi Lietuvoje:

"Nepaisant visko, čia gyvenu geriau nei Lietuvoje. Nes mano šalyje situacija dar blogesnė. Darbo nėra, gauni vos 200 eurų."

Taigi, mieli draugai, čiumpam visi už čiužinių ir pirmyn į Madridą.

Bet kita vertus, kai nieko neturi, tai ir nereikia niekooo...


...

Komentarai

  1. Skaičiau šitą istoriją prieš keletą dienų - mane irgi labai "įkvėpė" toks gyvenimas :D Ką čia tas Liuksemburgas, pakuojamės čiužinius (kaip tik turiu labai patogų pripučiamą, nebus sunku nusigabent) ir varom į Madridą :) Bus galima visiems pasigirt, kad gyveni pačioj Madrido širdy (nors gal tiksliau būtų - piniginėj). Juk nebūtina minėt, kad pastogė iš kartoninių dėžių suręsta :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai aišku :) Suremsim nugaras ir bus gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nelabai supratau, kodėl tie veikėjai praradę darbą nesusirado kito? Tikriausiai dėl benamiavimo žavesio ir privalumų. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nes, na, o kam??? Juk darbe teks plušti nugaros neištiesiant, o čia va su likimo draugais gali apie gyvenimą pasikalbėti... Į Lietuvą kaip lūzeriui irgi grįžt nesinori, o čia dar ir pašalpą moka... ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: pasivaikščiojimai po katakombas ir Apijaus kelią (Roma)