Pabambėjimai nuo sofos: cirkas vs. gyvūnų teisių gynėjai


Neseniai paskaičiusi Kristinos bloge pasakojimą apie
cirką net nepagalvojau, kad ir aš visai neplanuotai apsilankysiu cirke.

Taigi, netikėtai nelauktai draugė pasiūlė nueiti į Liuksemburge viešintį cirką, nes dovanų gavo du bilietus. Cirko trupė visai nedidukė - patys artistai ir vaikiškus žaislus prieš pasirodymą pardavinėjo, ir žiūrovams vietas nurodinėjo, ir paskui savo "numerius" atlikinėjo. Pasirodymai jų tokie vidutinio profesionalumo, bet vis tiek smagi pramoga gavosi.

Tačiau aš ne apie tai. Esmė tame, kad į Liuksemburge, pasirodo, į cirką taip lengvai nepateksi: norėdamos pasiekti į cirko palapinę turėjome praeiti pro susirinkusius jaunuolius, protestavusius prieš gyvūnų kankinimą cirke. Kad protestai garsiau skambėtų net megafonas buvo pasitelktas.

Bet man, kaip cirko pramogų "vartotojai", visai nepasirodė, kad cirko gyvūnai nukankinti. O ir gyvūnai visi naminiai - balta žiurkė, įsitaisiusi klounui ant galvos, storas ir pūkuotas katinas, keletas linksmų ir mielai savo "numerius" atliekančių šuniukų bei koks aštuonetas žirgų. Na gerai, dėl žirgų galima diskutuoti, bet... Pažiūrėjusios, kaip atrodo gyvūnai ir kaip jie elgiasi, mes stipriai suabejojome matyto "protesto" prasme šio cirko gyvūnų "kankinimų" atžvilgiu.


Komentarai

  1. Ech, kaip seniai buvau cirke... nostalgija...

    Taigi, apie ka mes cia? A... pabambejimai man labai patinka :) Pamenu kazkada diskutavome sia tema univere. Labai idomu buvo isgirsti zmogeliu is ivairiu saliu nuomones sia tema. Ir nutarem, visai ne i tema tikriausiai, kad tie kurie eina taip protestuoti, arba neturi ka daugiau veikti, arba tiesiog nori kazkaip issilieti, na dar gal nori, kad juos isgirstu (pagal psichologija, kad jie susitapatina su nuskriaustais gyvunais, nes ir juos pacius skriaudzia)... Stai tokie buvo grupeles mastymai. Na o as sia tema kazkokios konkrecios nuomones ir neturiu... Kazkaip man rodos, kad yra vietu kur zmones daugiau kankinami, nei tie gyvuliukai cirke...

    Siaip ar taip, man labai patinka paskaitineti tavaji blog'a! Patinka man tavo rasymo stilius, nors tu ka ;)

    Sekmes! Lauksim sekanciu pabambejimu... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinok, mūsuose, t.y. Liuksemburge, be to, kad gatvėse Green Peace aktyvistai renka pinigėlius (tai jie tai daro neagresyviai), kita grupė, kuri protestuoja prieš gyvūnų kankinimą yra būtent pankai bei skinai. Susirenka jų kartais ne tik iš Liuksemburgo (nes iš kur tokiojo mažytėje šalyje tiek tų pankų paimsi), bet ir iš Vokietijos ar Prancuzijos, pasiima plakatus ir kažką skanduodami per garsiakalbius varinėja susirikiavę į koloną po miestą. Juokingiausia, kad kokios poniutės su kailiniais visa tai atsistojusios šone smalsiai stebi. Na, tai nuo šiol man gyvūnų gynėjai kažkodėl siejasi būtent du tokiais visuomenės "nesuprastais" ir parėkaut mėgstančiais marginalais. Nors puikiai suprantu, kad yra tikrai rimtų šioje sferoje dirbančių žmonių.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pasakojimai nuo sofos: nebijantiems aukščio ir šiaip drąsuoliams („Geierlay“ tiltas, Vokietija)

Pasakojimai nuo sofos: kai su draugais išsiruoši į Indiją: Delis (I) (Delhi, India)

Pasakojimai nuo sofos: Antverpeno pagundos (Antwerpen)